Tentoonstelling ‘Miraggio’ toont Niel zoals nooit tevoren

De opening van de tentoonstelling, met cultuurraadvoorzitter Aline Jacobs, burgemeester Tom De Vries (Open Vld), fotograaf Eli Verheyen en schepenen Ellen Brits (Open Vld) en Eddy Soetewey (N-VA).
RV De opening van de tentoonstelling, met cultuurraadvoorzitter Aline Jacobs, burgemeester Tom De Vries (Open Vld), fotograaf Eli Verheyen en schepenen Ellen Brits (Open Vld) en Eddy Soetewey (N-VA).

Het Nielse gemeentehuis vormt het decor voor de tentoonstelling ‘Miraggio’. Fotograaf Eli Verheyen toont daarin enkele beelden van Niel die de verbeelding prikkelen. Hij fotografeerde bekende Nielse plaatsen en plaatste ze in een volledig nieuwe context.

“In 2018 ben ik begonnen met locaties te fotograferen waar ik plots leuke verbeeldingen zag”, legt hij uit. “Telkens schreef ik ter plaatse op wat ik me dan net had ingebeeld. Vervolgens schetste ik een tekening van hoe dat idee er voor mij fotografisch moest uitzien. Daar is de kiem van ‘Miraggio’ ontstaan. Het is een uitweg voor mijn verbeelding en creativiteit.”

De tentoonstelling is nog tot 22 februari elke weekdag te bewonderen tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Op zondag 17 februari is er van 11 tot 16 uur een speciale opening.

Fotograaf Eli Verheyen nam een bekend beeld van Niel en plaatste het in een nieuwe context.
Eli Verheyen Fotograaf Eli Verheyen nam een bekend beeld van Niel en plaatste het in een nieuwe context.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.