Nieuwe medewerker bibliotheek stelt houtsneden tentoon

Paul Horemans bij een houtsnede met twee vogels.
Foto De Freine Paul Horemans bij een houtsnede met twee vogels.
Paul Horemans (48) stelt momenteel een selectie van zijn houtsneden tentoon in de bibliotheek van Niel. Hij is daar sinds juli van dit jaar aan de slag als bibliotheekassistent.

Paul Horemans woont in Antwerpen en is al ruim 25 jaar bezig als kunstenaar. Sinds juli van dit jaar is hij aan de slag in de Nielse bibliotheek. "Bibliothecaris Christel Waerzeggers had het idee om in onze bibliotheek exposities te laten plaatsvinden", vertelt hij. "Aangezien ik zelf kunstenaar ben, leek het me interessant om een aantal van mijn recente houtsneden tentoon te stellen. Ik heb een twintigt werken geselecteerd, voornamelijk geïnspireerd door de natuurelementen. De houtsneden passen volgens mij perfect binnen het kader van het oude herenhuis waarin onze bib is ondergebracht."


De kunstwerken hangen verspreid over het hele gebouw, onder meer in de trappenhal en in de jeugdafdeling, maar hét pronkstuk hangt misschien wel in de leeszaal: een grote houtsnede van een neushoorn. "Elke houtsnede maak ik zelf en wordt met de hand gedrukt. Dat is een heel karwei dat verscheidene dagen in beslag neemt."


De tentoonstelling, die de titel 'Een manier van kijken' heeft gekregen, is te bezichtigen tot 31 oktober tijdens de openingsuren van de bibliotheek. (BCOR)