Niel neemt eerste elektrische wagen in gebruik

Schepen Bart Van der Velde en burgemeester Tom De Vries krijgen de sleutels van de wagen overhandigd van zaakvoerder Steven De Laet.
Foto Ben Conaerts Schepen Bart Van der Velde en burgemeester Tom De Vries krijgen de sleutels van de wagen overhandigd van zaakvoerder Steven De Laet.

De gemeente Niel is van plan zijn wagenpark gevoelig te gaan vergroenen. Bij garage De Laet in Boom werd alvast de eerste elektrische wagen in gebruik genomen.


Het gemeentelijk wagenpark van Niel is sinds gisteren uitgebreid met een Hyundai Ioniq, een auto waarbij je de keuze hebt uit drie verschillende aandrijflijnen: elektrisch, hybride of plug-in hybride. De wagen kost 35.699 euro, inclusief btw, en is de eerste elektrische wagen die door de gemeente in gebruik wordt genomen. Met zijn elektrische aandrijving kan hij ongeveer 200 à 220 kilometer afleggen.


"De wagen zal gebruikt worden door onze gemeentediensten, onder meer om naar vergaderingen te rijden", zegt schepen van Mobiliteit Bart Van der Velde (Open Vld). "Daarnaast willen we de wagen in het begin van volgend jaar via een poolsysteem ter beschikking stellen van bevolking. De momenten dat onze diensten de wagen niet nodig hebben, zullen onze inwoners er gebruik van kunnen maken."


Op termijn wil Niel nog meer inzetten op elektrisch rijden. "Zo komt er nog voor het einde van dit jaar een oplaadpunt aan het gemeentehuis", zegt burgemeester Tom De Vries (Open Vld). "Verder voorzien we de aankoop van nog eens drie elektrische wagens voor ons gemeentemagazijn. Dat moet de werking van onze groenteams veel efficiënter maken. Over drie à vier jaar moet al ons klein rollend materieel elektrisch werken." (BCOR)