Niel heeft eerste fietsstraat

Het wegdek op het kruispunt is volledig in rode verf gespoten.
Benoit De Freine Het wegdek op het kruispunt is volledig in rode verf gespoten.
Niel heeft zijn eerste fietsstraat gekregen. In het stuk van het Elisabethplein tussen het kruispunt met de Heideplaats en het begin van de Kapelstraat hebben fietsers voortaan voorrang op auto's.

De schilderwerken voor de eerste Nielse fietsstraat werden gisteren afgerond. De kant van het Elisabethplein tussen het kruispunt met de Heideplaats en het begin van de Kapelstraat werd volledig in rode verf gespoten. Die markering wijst erop dat auto's er nog steeds toegelaten zijn, maar dat zij wel voorrang moeten verlenen aan fietsers. Fietsers hoeven vanaf de Kapelstraat bovendien niet meer rond te rijden langs de kant van het Belfiuskantoor, maar kunnen gewoon rechtdoor om de Heideplaats en de Emile Vanderveldelaan te bereiken.


"De fietsstraat is op dit moment hooguit een kleine honderd meter lang, maar het is een begin", zegt schepen van Mobiliteit Bart Van der Velde (Open Vld).


"In een volgende fase, volgend jaar, zal het fietspad in de Kapelstraat worden uitgebroken. Dit fietspad kreeg een slechte score van de fietsbarometer van de provincie, wegens te smal en te dicht tegen de muur van Coeck. Bij de heraanleg zal ook de Kapelstraat volledig een fietsstraat worden. Begin 2018 gaat bovendien de heraanleg van Legastraat - Steenbakkerijen van start. De Legastraat wordt daarbij eveneens volledig ontworpen als fietsstraat. Als deze heraanleg klaar is, tegen het einde van 2018, zal het dus mogelijk zijn om van aan de kerk van Hellegat, over de dijk, langs de fietsstraat in de Legastraat, langs de voetweg en de fietstunnel van Coeck, naar de fietsstraat Kapelstraat en veilig over het Elisabethplein naar het centrum te fietsen." (BCOR)

Fietsers hebben in een fietsstraat voorrang op de auto's.
Benoit De Freine Fietsers hebben in een fietsstraat voorrang op de auto's.