Gemeentehuis wordt uitgebreid met Sociaal Huis

Het Nielse gemeentehuis.
Benoit De Freine Het Nielse gemeentehuis.

Begin februari wordt in de achtertuin van het gemeentehuis gestart aan de bouw van het gloednieuwe ‘Sociaal Huis’. Dat wordt op termijn de vaste stek voor de diensten van het OCMW en de dienst Bevolking.

Het nieuwe gebouw wordt gebouwd in een L-vorm en grenst enerzijds aan het gemeentehuis en anderzijds aan de gemeentelijke basisschool. De werken gebeuren grotendeels via de tuin van de school. Op het gelijkvloers bevindt zich onder meer de balie met wachtzaal, de dienst Bevolking, een vergaderzaal en vijf gesprekslokalen. Op de bovenverdieping vind je de diensten van het OCMW.

“Er zal een doorgang worden gemaakt tussen het gemeentehuis en het Sociaal Huis”, zegt burgemeester Tom De Vries (Open Vld). “Om dat te verwezenlijken, zullen er ook in het gemeentehuis een aantal aanpassingswerken moeten worden uitgevoerd. De feitelijke verhuis van de diensten is pas ten vroegste voorzien voor het voorjaar van 2020.”




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.