"Betaal ons trouwfeest"

KOPPEL VERKOOPT ADVERTENTIERUIMTE OP WEBSITE OM KOSTEN TE DRUKKEN

Thierry en Sofie met hun kindjes Rhune en Janne. Het koppel stapt na elf jaar in het huwelijksbootje. Om het feest te kunnen betalen, laten ze zich sponsoren via hun website www.betaalmijntrouwfeest.be.
Foto KOS Thierry en Sofie met hun kindjes Rhune en Janne. Het koppel stapt na elf jaar in het huwelijksbootje. Om het feest te kunnen betalen, laten ze zich sponsoren via hun website www.betaalmijntrouwfeest.be.
Thierry Moortgat (35) en Sofie Janssens (30) stappen in oktober in het huwelijksbootje. Maar omdat een trouwfeest nu eenmaal veel geld kost, zochten ze een originele manier om de rekening te drukken. En die hebben ze gevonden ook: ze verkopen advertentieruimte op www.betaalmijntrouwfeest.be.

Thierry en Sofie zijn elf jaar een koppel, wonen acht jaar samen in Niel en hebben met Rhune (6) en Janne (2) samen twee kindjes. Een huwelijk was dus min of meer de logische volgende stap in hun relatie. Tijdens Sofies verjaardagfeest was het grote moment aangebroken: Thierry had een ring in een stuk verjaardagstaart verstopt en deed zijn aanzoek. Sofie hoefde niet te twijfelen.


"Volgende maand willen we trouwen in Schelle", vertelt Thierry. "We zijn nu intussen al een hele tijd bezig met het trouwfeest te plannen. Alleen: de kosten beginnen de pan uit te rijzen. Daarom zochten we naar manieren om het feest te laten sponsoren. Uiteindelijk kwamen we op het idee om online advertentieruimte te verkopen. Het lijkt misschien bijzonder, maar het is volgens mij zeker niet uniek."

13.000 euro

Deze week lanceerde het koppel dus haar eigen website: www.betaalmijntrouwfeest.be. Op de homepage staat een raster van 3.000 blokjes van telkens 10 x 10 pixels. Adverteerders kunnen voor tien euro een blokje reserveren. In het beste geval moet het initiatief dus 30.000 euro opbrengen. Al zal er na aftrek van de btw en andere belastingen slechts zo'n 13.000 euro overblijven.


"De staat wil graag zijn graantje meepikken", glimlacht Thierry. "Maar met 13.000 euro hopen we voldoende te hebben. We zitten voor de kost van ons trouwfeest momenteel aan een bedrag van 11.000 euro, maar daar komen sowieso nog enkele kosten bij. Voor de duidelijkheid: het is zeker niet zo dat het er extravagant aan toe zal gaan. Het wordt een vrij standaard trouwfeest voor familie en vrienden."

Promo via sociale media

Het concept lijkt alvast aan te slaan. Op nauwelijks enkele dagen tijd hebben er zich al twee adverteerders aangemeld. "Ze hebben me verteld dat ze dankzij de advertentie op onze website toch al wat extra klanten hebben bijgewonnen. Ik probeer de website dan ook zoveel mogelijk te verspreiden via de sociale media als Twittter en Facebook. Artikels in de krant kunnen natuurlijk ook helpen om de website viraal te laten gaan", knipoogt Thierry.


De website www.betaalmijntrouwfeest.be blijft al zeker tien jaar online staan. Misschien zelfs veel langer. "Vanwege het originele concept zal de website allicht bezoekers blijven lokken en proberen we hem levenslang online te houden. Een eenmalige advertentie kan dus in principe oneindig veel bezoekers opleveren."