Wegversmalling moet verkeer afremmen in Stationsstraat

De wegversmalling in de Landegemstraat.
Anthony Statius De wegversmalling in de Landegemstraat.

Om de hoge snelheden in de Stationsstraat tussen Landegem en Merendree aan te pakken voorzag het gemeentebestuur een wegversmalling ter hoogte van huisnummer 141.

Een recente verkeersmeting ter hoogte van huisnummer 147, nabij het verkeersbord dat het begin van de bebouwde kom aanduidt, toonde aan dat meerdere bestuurders de maximale snelheid van 50 kilometer per uur niet respecteerden. Er werd zelfs een snelheid van 94 kilometer per uur geregistreerd. Daarom werd ter hoogte van huisnummer 141 een wegversmalling met voorrangsregeling ingevoerd. Het verkeer komende uit Merendree moet voorrang verlenen aan de bestuurders die uit de richting va Landegem-dorp komen. De wegversmalling heeft tegelijkertijd ook een poorteffect; het maakt de bestuurder visueel duidelijk dat hij een nieuwe woonomgeving binnenrijdt en dus zijn snelheid moet aanpassen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.