Voedselbos aan Vierklaver

De gemeente Nevele plant een voedselbos aan De Vierklaver. Wie hierover wil mee brainstormen kan op dinsdag 18 september naar het inspraakmoment komen in de cafetaria van de sporthal.

De gemeente Nevele gaat op het braakliggend terrein aan het atelier van De Vierklaver vzw aan het Schipdonkkanaal een voedselbos met duurzame bomen en struiken aanplanten. Een voedselbos is een 'open bosrand’ landschap waarvan het overgrote deel van de planten eetbaar zijn. De Vierklaver wil zo meer ontmoeting en integratie mogelijk maken voor hun mensen met een beperking, die in het atelier komen werken. Een voedselbos moet ook bijdragen aan een betere leefomgeving en aan de Nevelse klimaatdoelstellingen.

De gemeente organiseert hiervoor een inspraakmoment op dinsdag 18 september in de cafetaria van de sporthal in de Stationsstraat 19 in Landegem. Iedereen is welkom en inschrijven kan via milieudienst@nevele.be. Meer info via 09/321.92.45 of milieudienst@nevele.be.

Een voedselbos vind je onder andere al in Brugge.
Benny Proot Een voedselbos vind je onder andere al in Brugge.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.