Scouts en Gidsen Nieuwland winnen Zjaloezigen Zjeraar

Scouts n Gidsen Nieuwland op de prijsuitreiking van de Zjaloezigen Zjeraar.
rv Scouts n Gidsen Nieuwland op de prijsuitreiking van de Zjaloezigen Zjeraar.
Scouts en Gidsen Nieuwland hebben de vijftiende Zjaloezigen Zjeraar gewonnen. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt door de Hansbeekse dorpskrant Vlakaf. 

De Zjaloezigen Zjeraar wordt door dorpskrant Vlakaf sinds 2002 uitgereikt aan een persoon of vereniging die Hansbeke op de kaart zet. De naam van de prijs verwijst naar Geraard, de eigenzinnige commentator van de Hansbeekse actualiteit. Niemand weet wie Geraard is, maar hij weet met zijn rake oneliners op te vallen. Na zeven persoonlijke titels op rij, gaat de Zjaloezigen Zjeraar dit jaar naar een vereniging. Na Oud-Hansbeke, Vlakaf en Conjeepajee is het nu de beurt aan Scouts en Gidsen Nieuwland.

“De scouts van Hansbeke bepalen al jarenlang mee het gezicht van ons dorp door hun niet aflatende inzet voor onze lokale jeugd”, zegt redactiesecretaris Frank Langeraert. “Ze haalden met hun vroegere mascotte van de Oerwoudfuif ook het nationale nieuws, nadat schrijfster Dalilla Hermans die had vermeld in een veel gedeelde Facebookpost. Ondertussen werd het oude logo vervangen door een totempaal. De Oerwoudfuif blijft een begrip in de streek en hiermee zetten de scouts ons dorp ieder jaar opnieuw op de kaart.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.