Peltse verkiezingen kosten 100.000 euro

Katrijn Conjaerts (rechts) stelt dat Groen bewust minder heeft geïnvesteerd dan andere partijen.
Jesse Broekx Katrijn Conjaerts (rechts) stelt dat Groen bewust minder heeft geïnvesteerd dan andere partijen.
Uit een analyse van Groen met betrekking tot de verkiezingsuitgaven blijkt dat de Peltse verkiezingen de partijen samen 100.000 euro hebben gekost. “Dat is goed voor ongeveer vijf euro per stemgerechtigde”, licht gemeenteraadslid Katrijn Conjaerts toe.

De partij hekelt de kostprijs van “het feest van de democratie”. Het deed ook onderzoek naar het gebruikte verkiezingsbudget en daaruit blijkt dat CD&V ook op dat vlak wint met bijna 40.000 euro. “En dan tellen we een jaar lang gratis campagne voeren op kosten van de gemeenschap onder het mom van fusiecoördinatie nog niet mee”, klinkt het bij een kritische Conjaerts. Samen Pelt en N-VA hebben ieder ongeveer 22.000 euro gespendeerd aan verkiezingspropaganda. Lijst Vissers heeft de helft van dat bedrag uitgegeven. Daarna volgt Groen met 6.000 euro. “We hebben met Groen Pelt beduidend minder geïnvesteerd dan de anderen. Bewust. Sommigen beloofden een duurzame campagne, wij deden het ook effectief”, eindigt Conjaerts.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.