Loopomloop Sint-Huibrechts-Lille geopend

De loopomloop wordt officieel ingehuldigd.
TVG De loopomloop wordt officieel ingehuldigd.
Dit weekend is de loopomloop in deelgemeente Sint-Huibrechts-Lille in gebruik genomen. Het is de tweede loopomloop in Neerpelt. Burgemeester Raf Drieskens (CD&V) is zelf een geoefend loper en trok zijn loopschoenen dan ook aan om het parcours te testen.

Een loopomloop is een uniform bewegwijzerende omloop gelegen in een natuurvriendelijke en veilige omgeving. Het hele jaar door kan hier gebruik van worden gemaakt. Het komt er omdat steeds meer mensen willen bewegen en dat bij voorkeur doen in de vrije natuur. "Een parcours dicht bij huis dat altijd toegankelijk is, zorgt ervoor dat de sportieveling zijn tijd kan steken in het lopen zelf en niet in de verplaatsing. De gemeente wil dit verder mogelijk maken en aanmoedigen", aldus Drieskens.


De loopomloop in Lille start aan speeltuin De Bosuil, waar ook een bijhorend plaatje staat. Van hieruit kunnen lopers kiezen tussen een parcours van 4 kilometer en 6,8 kilometer. Eerder werd al de loopomloop op Grote Heide in gebruik genomen en ook in het Herent zal er binnenkort één verschijnen. In 2018 zijn Boseind en het centrum aan de beurt, zodat elke deelkern zijn eigen loopomloop heeft. (BVDH)