Leugendetector wijst op betrokkenheid klusjesman bij moord op Nederlandse zakenman: verdachte blijft in de cel

Marco Mariotti
De klusjesman die wordt verdacht van de moord op ondernemer Marcel van Hout blijft ondanks de uitslag van een leugendetectortest langer vastzitten. Van Hout werd een jaar geleden doodgeschoten in zijn villa in Neerpelt.

Klusjesman Roger C. blijft twee maanden langer in de cel vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij de moord op Marcel van Hout in Neerpelt. Dat bevestigt zijn advocaat Gino Houbrechts aan het Eindhovens Dagblad. De uitslag van een leugendetectortest die bij de verdachte werd afgenomen, kon daar niks aan veranderen. “Er is hem gevraagd of hij Marcel heeft doodgeschoten. Volgens de test, was dit niet het geval”, zegt Houbrechts. De leugendetector zou er volgens hem wel op hebben gewezen dat C. op enige manier betrokken was bij het misdrijf. “Maar hij was dus niet de schutter.”

Ex-vrouw

Roger C. zit al bijna een jaar in de cel op verdenking van betrokkenheid op de moord van Van Hout.  Ook zijn ex-vrouw Jouhara A. zat enkele maanden in de cel, maar werd in april vrijgelaten. De speurders hadden onvoldoende bewijzen voor haar betrokkenheid bij de feiten. Het was zij die hem in een plas bloed aantrof in de villa. Opvallend was dat de bewakingsbeelden van de villa bewust waren weggewerkt. Wie dat deed, is nog niet duidelijk. De klusjesman en Jouhara A. zouden ook contact hebben gehad voor de feiten. Volgens de speurders werden er ook berichtjes gewist, maar zou dat niet meteen wijzen op de moord. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.