Vernieuwd oorlogsmuseum officieel geopend

Het oorlogsmuseum van Nazareth kreeg kreeg al meteen heel wat volk over de vloer.
Anthony Statius Het oorlogsmuseum van Nazareth kreeg kreeg al meteen heel wat volk over de vloer.

Het vernieuwde oorlogsmuseum van Nazareth werd op zaterdag 10 november officieel geopend voor het grote publiek. Het museum in het burgerlijk godshuis in de Drapstraat — de gerenoveerde gebouwen van het vroegere jeugdhuis Jena — werd volledig gewijd aan de Eerste Wereldoorlog en in het bijzonder aan de gebeurtenissen in Nazareth. 

Naar aanleiding van de Vredesfeesten en de 11 novemberviering, kreeg het oorlogsmuseum van Nazareth  de voorbije maanden een grondige opknapbeurt. In het vernieuwde en uitgebreide museum vind je een verrassend grote verzameling documenten, foto’s, kledij en materialen uit Nazareth, Eke, Ouwegem, Kruishoutem, Deinze en de Slag bij Edemolen. Het museum wordt aanzien als een eerbetoon aan de oud-strijders. Er is een zaal gewijd aan de slag om de Edemolen, maar ook aan de opgeëisten en het bevrijdingsoffensief in Eke en Nazareth. Tijdens de Vredesfeesten ligt de nadruk vooral op de Eerste Wereldoorlog. De verzamelingen komen van onder andere vzw Oorlogsmuseum, maar ook van privéverzamelaars Denis Pieters, Luc Simoens en Frankie Van Rossem. 

Het museum is op zondag 11 november open tussen 14 en 16 uur. Daarna zal het op regelmatige tijdstippen geopend zijn voor gegidste bezoeken en toevallige bezoekers. Meer info via www.nazareth.be. 

Er werd een volledige ruimte gewijd aan de slag om de Edemolen, die plaatsvond op 7 oktober 1914.
Anthony Statius Er werd een volledige ruimte gewijd aan de slag om de Edemolen, die plaatsvond op 7 oktober 1914.
Het nieuwe oorlogsmuseum van Nazareth.
Anthony Statius Het nieuwe oorlogsmuseum van Nazareth.
Een kijk in het nieuwe oorlogsmuseum van Nazareth.
Anthony Statius Een kijk in het nieuwe oorlogsmuseum van Nazareth.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.