Tweede urban trail door bib en rusthuis verwacht 800 deelnemers

De eerste urban trail lokte jong en oud naar Nazareth.
Kos De eerste urban trail lokte jong en oud naar Nazareth.

De gemeente Nazareth en het lokaal beweeg- en sportplatform organiseren op zondag 7 oktober de tweede urban trail door de straten en gebouwen van Nazareth. Vorig jaar lokte het evenement 750 sportievelingen en komend weekend worden er 800 lopers verwacht aan de start. 

"Vorig jaar werd voor het eerst een urban trail gehouden in het centrum van Eke", zegt communicatieverantwoordelijke Els Verbeke. "Toen namen 750 kinderen en volwassenen deel. Dit jaar vindt het evenement plaats in het centrum van deelgemeente Nazareth en we verwachten bijna 800 deelnemers en nog veel meer supporters."

"Het parcours leidt hen door gebouwen als het gemeentehuis, de bibliotheek, de kerk, het woonzorgcentrum Wielkine, ’t Kinderkasteeltje en de sporthal. Er is een korte route voor de kleuters en er zijn twee langere routes. Het is geen competitie, dus je kan lopen of wandelen op eigen tempo. Ouders kunnen met hun kinderen in dezelfde reeks meelopen en dat vinden de meesten erg motiverend."

Meer info via 09/382.82.61.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.