Minder inbraken en ongevallen in 2018 in de politiezone Schelde-Leie

Archiefbeeld.
Wouter Spillebeen Archiefbeeld.
De eerste cijfers van 2018 voor de politiezone Schelde-Leie zijn bekend en daar kan de lokale politie tevreden mee zijn. “Voor onze twee prioriteiten, woninginbraken en verkeersveiligheid, mogen we een mooie daling noteren dit jaar”, klinkt het. 

“Vooral het aantal woninginbraken daalde spectaculair met 29 procent, het laagste cijfer sinds 2008. Het aantal verkeersongevallen minderde met 9 procent, al blijkt dat het aantal gewonden daarbij steeg met 23 procent in vergelijking met 2017.”

9 procent minder ongevallen

In 2018 gebeurden er 613 verkeersongevallen, waarbij er 162 ongevallen gewonden vielen. Er raakten in totaal 201 personen gewond. Spijtig genoeg viel er ook één dodelijk slachtoffer: een bestuurder van een elektrische fiets kwam ten val op de Trekweg in Gavere. Opvallend, het aantal gewonde fietsers verdubbelde bijna. In 2017 waren dat er 46, een jaar later tachtig. “Dit is vermoedelijk toe te schrijven aan het mooie en lange zomerweer én de stijgende populariteit van de elektrische fiets”, aldus de politie.

29 procent minder inbraken

In 2018 werden in totaal 177 inbraken gepleegd in de politiezone, pogingen inbegrepen. Dit is een spectaculaire daling met 29 procent in vergelijking met 2017, het laagste cijfer sinds 2008. In 111 gevallen raakten inbrekers binnen in de woning, 66 keer bleef het beperkt tot een inbraakpoging. Dat betekent dat inbrekers in ruim een op de drie woningen niet binnen geraakt zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.