Gymnasten OTV wijden nieuwe turnhal in

Honderden toeschouwers kwamen langs voor de gymnasten van OTV Nazareth in hun nieuwe sporthal.
Foto Anthony Statius Honderden toeschouwers kwamen langs voor de gymnasten van OTV Nazareth in hun nieuwe sporthal.
De gymnasten van de Olympische Turn Vereniging (OTV) Nazareth hebben zaterdag hun nieuwe turnhal ingewijd. Onder massale belangstelling gaven de jongens en meisjes demonstraties op de splinternieuwe toestellen. Ondanks het slechte weer kwamen honderden nieuwsgierigen naar de feestelijke opening van de vernieuwde sportsite en jeugdhuis Jena.

"Onze sportsite moet Nazareth doen bruisen van het leven", zei burgemeester Danny Claeys (CD&V) in de aanloop van de feestelijke opening. Ondanks het miezerige weer kwam er zaterdag heel wat volk afgezakt naar de gemeentelijke sportsite. Nadat er eerst lintjes werden geknipt, mochten de lokale verenigingen en sportclubs de nieuwe site inwijden. Vooral de nieuwe turnhal van OTV bleek al snel wat te krap met de honderden toeschouwers.


"Onze jongste leden beseffen het misschien nog niet, maar deze nieuwe turnzaal verzekert de toekomst van onze club", zegt een trotse voorzitster Chantal Alessi. "We zijn het gemeentebestuur en onze sponsors dan ook zeer dankbaar."


"Naast jeugdhuis Jena en de nieuwe turnhal werden ook nieuwe petanqueterreinen, overdekte fietsenstallingen, een kunstgrasveld en nieuwe verbindingswegen aangelegd", zegt burgemeester Claeys. "Het project kostte in totaal 2,5 miljoen euro, exclusief btw. We kregen 200.000 euro subsidie van de provincie Oost-Vlaanderen." (ASD)