Gymnasten en JOC samen onder één dak

De jongens van jeugdhuis Jena en jeugdschepen Thomas Van Ongeval in het nieuwe JOC.
Foto ASD De jongens van jeugdhuis Jena en jeugdschepen Thomas Van Ongeval in het nieuwe JOC.
De nieuwe turnhal en het jeugdontmoetingscentrum gaan nu zaterdag open voor het publiek. De gymnasten van Olympische Turnvereniging (OTV) Nazareth en de jongeren van jeugdhuis Jena zitten vanaf dit weekend onder hetzelfde dak.

De gymnasten van OTV Nazareth kunnen eindelijk in hun nieuwe turnhal terecht. Ze zitten nu samen met jeugdhuis Jena onder één dak. Zaterdag wordt de nieuwe sport- en jeugdsite feestelijk geopend, iets meer dan een jaar na de eerstesteenlegging op 29 augustus 2016. "Naast het JOC en de nieuwe turnhal van duizend vierkante meter werden ook nieuwe petanqueterreinen, overdekte fietsenstallingen, een kunstgrasveld en nieuwe wegen aangelegd", zegt burgemeester Danny Claeys (CD&V). "Het project heeft 2,5 miljoen euro gekost. We kregen 200.000 euro subsidie van de provincie."


"De kleine sporthal die nu vrijkomt, kan vanaf januari als polyvalente ruimte gebruikt worden, bijvoorbeeld voor optredens", vertelt jeugdschepen Thomas Van Ongeval (CD&V). "Ook het vroegere jeugdhuis wordt een polyvalente zaal."


"Zaterdag zorgen onze verenigingen voor een goedgevuld programma. Na de officiële opening door gouverneur Jan Briers om 13 uur dopen de petanqueclubs de tien nieuwe terreinen. Vanaf 15 uur kun je terecht in het JOC voor een ritje op een rodeostier en zal de jeugdraad een nieuw biertje voorstellen. Daarna trakteren de gymnasten de bezoekers op een demonstratie. Om 17 uur vindt de openingswedstrijd van de dames van VC Nazareth tegen FC Kluisbergen plaats op het kunstgrasveld", besluit Claeys. (ASD)