Dertiger gaat letterlijk en figuurlijk uit de bocht met 2,87 promille in het bloed: rijverbod en zware boete

Archiefbeeld: rechtbank Gent.
Sam Ooghe Archiefbeeld: rechtbank Gent.
Een dertiger uit het Gentse is door de politierechter veroordeeld tot een rijverbod van bijna twee maanden, omdat hij in de zomer van 2017 stomdronken achter het stuur zat en in Nazareth-Eke een ongeval veroorzaakte.

De man ging letterlijk en figuurlijk uit de bocht op de Kortrijkseheerweg. Daarbij waren geen andere voertuigen betrokken. De wagen van de bestuurder was wel klaar voor de schroot. De politie kwam ter plaatse en stelde vast dat de bestuurder achter het stuur zat met omgerekend 2,87 promille. Voor een volwassen man komt dat neer op tien à veertien glazen.

De advocaat van de chauffeur zegt dat zijn cliënt beseft dat hij in de fout ging. “Hij mag van geluk spreken dat er niemand anders betrokken was, als je zo in de wagen stapt. De feiten zijn niet fraai.” De verdediging vroeg een milde straf, gezien het blanco strafregister van de bestuurder. De rechtbank veroordeelde hem tot 1.600 euro boete en 45 dagen rijverbod. De dertiger moet ook alle proeven opnieuw voltooien. Hij kan wel beroep aantekenen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.