René Maes en Jef Van de Wiele in het natuurreservaat Blokkersdijk. Op de achtergrond de 20 meter hoge populieren die nu als afscherming staan rond 3M.
Volledig scherm
René Maes en Jef Van de Wiele in het natuurreservaat Blokkersdijk. Op de achtergrond de 20 meter hoge populieren die nu als afscherming staan rond 3M. © Kristof Pieters

Natuurpunt Waasland protesteert tegen kap van 200 bomen voor PFOS-berm: “Groenscherm is efficiënter dan aarden wal”

Zwijndrecht/LinkeroeverVoor de aanleg van een ‘veiligheidsberm’ rond het chemiebedrijf 3M moeten binnenkort 200 bomen sneuvelen. Natuurpunt Waasland, dat het aanpalende reservaat Blokkersdijk beheert, tekent protest aan. “Door het kappen van dit groenscherm van 20 meter hoog kan PFOS zich veel makkelijker via de lucht verspreiden”, klinkt het.

  1. Overnemer gezocht voor zwangerschapsboetiek Mild: “Voel dat het tijd is om een nieuw pad in te slaan”
    PREMIUM
    Vilvoorde

    Overnemer gezocht voor zwanger­schaps­boe­tiek Mild: “Voel dat het tijd is om een nieuw pad in te slaan”

    Vier jaar geleden stampte Marijke Pots zwangerschapsboetiek Mild uit de grond. In de zaak kunnen zwangere vrouwen terecht voor kledij die zowel comfortabel als mooi is. Voor Marijke wordt het echter stilaan tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Daarom zoekt ze iemand die de boetiek wil overnemen. “Maar tot dan blijf ik de klanten met veel enthousiasme ontvangen.”