Voetganger (93) komt onder vrachtwagen terecht in Mortsel: slachtoffer overleden

Marc De Roeck
Bij een ongeval in de Antwerpsestraat ter hoogte van het Gemeenteplein in Mortsel, is vrijdagnamiddag een 93-jarige man overleden. Hij kwam om een nog onbekende reden onder een vrachtwagen terecht. Er zou geen overdreven snelheid in het spel zitten.

Een voetganger is vrijdag onder een vrachtwagen terecht gekomen aan het kruispunt van de Antwerpsestraat met de Edegemsestraat in Mortsel. Het 93-jarige slachtoffer uit Edegem overleed aan zijn verwondingen. “De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht”, klinkt het bij Johan Wonnink van de lokale politiezone MINOS. “Een verkeersdeskundige komt ter plaatse.”

Volgens getuigen stak het slachtoffer het zebrapad over toen hij werd aangereden. Wel zou de vrachtwagen niet te snel gereden hebben. Mogelijk ging er niemand in de fout en gaat het om een jammerlijk ongeval. De lokale politie bood slachtofferhulp aan de nabestaanden van de Edegemnaar.

Er was een tijdlang verkeershinder richting Mechelen en ook het openbaar vervoer raakte verstoord door het incident.

Marc De Roeck3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Willy Bilquin

    Ik was de getuige en heb aan de politie bevestigd én gezien dat het slachtoffer NIET over het zebrapad over ging maar tussen de afrastering van de tramhalte en de rijbaan. De chauffeur was juist voorbij het zebrapad toen het slachtoffer werd aangereden.

  • Verstappen Martine

    Het is daar voor niemand veilig, Niet voor de voetganger, niet voor de fietser en niet voor de autobestuurder. Met dank aan de groene burgemeester die van Mortsel de meest ongastvrije gemeente heeft gecreeerd van Antwerpen.

  • Karin Seghers

    Ik stond daar juist op de tram te wachten. Wat een banaal ongeluk. Ben in shock. RIP onbekende mevrouw, sterkte voor de chauffeur en het meisje dat alles gezien heeft.