Nieuw bos van 2.400 inheemse bomen

ANP

De bomen op de weide aan de Koeisteerthofdreef vielen bij de laatste stormen één voor één om. De andere Canadese populieren die wel nog overeind stonden, waren kaprijp. Op die weide plant stad Mortsel, samen met bosgroep Antwerpen Zuid, een nieuw, jong bos aan. Er wordt ook een generatieboom aangeplant voor alle kindjes die geboren werden in 2018.

Voor het nieuwe bos gaan maar liefst 2.400 boompjes de grond in. Stuk voor stuk inheemse struiken of bomen. Bosgroep Antwerpen Zuid staat in voor de heraanplanting en kiest hierbij specifiek voor inheemse planten: zwarte els, zomereik, zoete kers, gewone esdoorn, winterlinde, haagbeuk, éénstijlige meidoorn, veldesdoorn, kardinaalsmuts, hazelaar, Europese vogelkers, Gelderse roos, vlier en sleedoorn. De struiken en bomen worden in groepjes van 10 tot 25 stuks geplant, zodat wanneer de bomen groot zijn, een mooi gevarieerd en gemengd bos ontstaat.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marco Maerten

  Ideaal tegen de steeds langere hitteperioden om dan wat verkoeling te vinden. De platanen hier op Liersesteenweg groeien ook goed en dat zal gunstig zijn tijdens de steeds langere zomers.

 • Gaston FOUBERT

  Die weide zal wel groot genoeg zijn hoor Mieke, anders kan je ze niet in groepjes planten met ruimte tussenin voor hagen en struiken.

 • Maurice Verheyen

  Positief nieuws! Dat mag er wat meer in komen.

 • mieke vermeulen

  Ik zou er toch eens aan denken om die bomen wat verder van mekaar te planten , of is het om de aantallen te doen .

 • mark germanus

  Knap, doe zo voort hoe meer groen(natuur)niet de politiekers,hoe beter