Eigenaar van auto die 6 jaar onaangeroerd bleef: “Ik was die Corsa gewoon vergeten”

De Opel Corsa werd getakeld op politiebevel.
rr De Opel Corsa werd getakeld op politiebevel.
Hoe kan iemand zijn Opel Corsa zes jaar onaangeroerd  in de Bremveldlaan in Mortsel laten staan? Miste die man zijn auto niet? Een klimaatactivist die niet meer wil rijden?  Was er iets louche mee aan de hand?  “Niets van dat alles”, zegt de dertiger uit Mortsel. “Ik was hem gewoon vergeten.”

De man wil liever anoniem reageren, nadat hij alle commentaren op sociale media heeft gelezen: “Ik ben een aantal jaren geleden verhuisd. Voor mijn Corsa had ik toen nog een bewonerskaart. Dus ik liet de auto in mijn oude buurt staan. Toen die bewonerskaart verviel, heb ik hem uit het zicht geparkeerd in de Bremveldlaan. Daar hoefde ik niet te betalen en stond hij niemand in de weg. Ik twijfelde of ik een nieuwe bewonerskaart zou aanvragen of mijn auto zou verkopen.  Zo is het begonnen. Na enkele weken raakte die auto uit mijn gedachten.”

Die autoverzekering en wegenbelasting? Die kosten worden automatisch verwerkt door de bank. Je krijgt geen aanmaningen. Ik betwist trouwens dat de auto daar zes jaar heeft gestaan. Midden 2014 heb ik er nog mee gereden, dat weet ik zeker.

Auto gehuurd

Onze auto-eigenaar bleef wel de autoverzekering en de wegenbelasting betalen. Toch enkele honderden euro’s per jaar. “Ik weet het, maar die kosten worden automatisch verwerkt door de bank. Je krijgt geen aanmaningen of zo. Ik betwist trouwens dat de auto daar zes jaar heeft gestaan. Midden 2014 heb ik er nog mee gereden, dat weet ik zeker. Maar goed, de Corsa heeft  wel jaren ongebruikt in de Bremveldlaan gestaan. Ik heb mijn rekening gemaakt. De auto heeft mij flink wat onnodig geld gekost. Als ik een auto nodig had voor grote boodschappen of zo, dan huurde ik er één. Voor alle andere verplaatsingen neem ik trein en fiets. ”

Keuringsbewijs vervallen

Volgens de politie van Mortsel is de eigenaar verschillende keren verwittigd dat zijn auto zou getakeld worden. “Dat klopt, de wijkagent is  twee keer langsgeweest. Ik wilde wel actie ondernemen en de auto verplaatsen om hem dan te verkopen. Maar het keuringsbewijs was vervallen. Dus ik kon hem niet zomaar verplaatsen. Door mijn onregelmatige werkuren is het voor mij niet gemakkelijk om overheidsdiensten te contacteren. Zo raakte die verkoop telkens op de lange baan. Vorige week heb ik er nog eens aan gedacht. Maar ook dan heb ik geen actie ondernomen.”

Dinsdag had onze dertiger niets in de gaten. Tot hij ‘s avonds naar enkele nieuwssites keek en zijn Opel in de hijs van een takelwagen zag hangen.  “Ik was wel verrast. Raar dat de mensen daar zoveel commentaar op geven. Van die autoverkoop moet ik nu echt werk maken.” 
37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Soms gaat de tijd veel sneller dan je denkt.

 • chris declercq

  Een voertuig dat meer dan twee jaar niet meer is gekeurd is volgends de wetgever een wrak en een wrak hoort niet thuis op de openbare weg, punt uit. En een defect voertuig mag ook niet onbeperkt in tijd op de openbare weg blijven staan, toch simpel, ongeacht of je verzekering en autobelasting blijft betalen.

 • ingrid grieten

  Jo Bosman, een wagen waarvan het keuringsbewijs is vervallen mag niet op de openbare weg rijden en of parkeren.

 • Marko Decandt

  Die dat het niet geloven, kijk ook eens naar de plek onder de auto, daar groeit mos en de goot is ook veel vuiler dan de rest van de straat. Je ziet duidelijk dat daar iets heel lang gestaan heeft. Trouwens mijn auto blinkt ook weer na dat stormweer van voorbije weekend, daarvoor was hij vuiler.

 • florence vermeulen

  Hij zou beter werk maken van zich zelve! .. Eens naar de dokter gaan of een therapeut raadplegen om na te gaan wat met hem scheelt !