Wegreus dendert naast de weg: trucker lichtgewond

Langs de Roeselarestraat in Moorslede raakte een vrachtwagen van de weg af. De trucker werd via de voorruit uit de cabine geholpen.
Verbeke Langs de Roeselarestraat in Moorslede raakte een vrachtwagen van de weg af. De trucker werd via de voorruit uit de cabine geholpen.

Langs de Roeselarestraat in Moorslede raakte gisterenmorgen rond acht uur een vrachtwagen van de weg af. De wegreus met Litouwse nummerplaat, die uit de richting van Roeselare kwam, belandde om nog onbekende reden met één of verschillende van de rechterwielen in de zachte berm naast het asfalt. De chauffeur probeerde het gevaarte nog onder controle te houden, maar dat was tevergeefs: trekker en oplegger maakten slagzij. Daarbij werd een haag van een landbouwbedrijf vlakbij gedeeltelijk vernield. De trucker werd via de voorruit uit de cabine geholpen. De man raakte lichtgewond en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeval was er plaatselijk lange tijd alleen maar beurtelings verkeer mogelijk. Vooraleer de gekantelde vrachtwagen kon getakeld worden, moest de volledige lading (duizenden kilogram houten platen) uit de oplegger worden gehaald. (VHS)