Parkloop Dadizele afgelast nadat boom op parcours valt

Boom waait om door de wind en belandt op parcours parkloop
Ward Bruggeman Boom waait om door de wind en belandt op parcours parkloop
De Sporta Parkloop in Dadizele is zondagnamiddag kort voor het einde stil gelegd nadat een boom op het parcours was terecht gekomen door de hevige wind. “Gelukkig was op dat moment niemand in de buurt van die plaats”, zegt voorzitter Francky Bettens.

“Op drie wedstrijden van het einde is de wind plots erg hard beginnen opzetten”, zegt voorzitter van de jaarlijkse parkloop Francky Bettens. “Daardoor is een boom in de aankomstzone omvergewaaid en kwam een deel daarvan op het parcours terecht. Ik heb meteen beslist om de wedstrijd stil te leggen en het parcours te ontruimen. Alle deelnemers, toeschouwers en medewerkers waren in ongeveer een kwartier geëvacueerd van het parcours. Gelukkig was op het moment van de val van de boom niemand in de buurt daarvan en dus raakte niemand gewond. Uit veiligheidsoverwegingen hebben we nadien ook beslist om de rest van de wedstrijden af te gelasten. Een spijtige zaak, maar veiligheid gaat boven alles.” De INT. V.A.D. Sporta Parkloop aan PC Den Ommeganck in Dadizele was zondag al aan haar drieënveertigste editie toe. “Het is de eerste keer in al die jaren dat we zoiets meemaken”, zegt Francky Bettens.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.