Jens Debusschere gehuldigd

PROFRENNER KRIJGT WARME ONTVANGST OP KOUD VOLKSFEEST

Heel wat mensen uit zijn thuisgemeente kwamen speciaal voor Jens Debusschere langs.
Xavier Coppens Heel wat mensen uit zijn thuisgemeente kwamen speciaal voor Jens Debusschere langs.
Op de Marktplaats in het kermisvierend Moorslede werd gisteravond profrenner Jens Debusschere uit Dadizele gehuldigd. Eind juni behaalde hij de titel op het Belgisch Kampioenschap in Wielsbeke.

De renner van Lotto-Belisol reed in zijn tricolore de Eneco Tour. De laatste rit zondag eindigde in Sittard, net over de grens in Nederland. Daarna ging het zo spoedig mogelijk naar Moorslede. Met de koninklijke fanfare De Ridder Jans Zonen uit Dadizele op kop, kwam de kampioen aan als passagier in een cabrio. Gelukkig regende het niet. Dat deed het eerder wel, en bovendien was het koud. Dat is wellicht de reden dat er 'maar' zo'n tweehonderd mensen aanwezig waren.

Jens en zijn vriendin Kelly genoten zichtbaar.
Xavier Coppens Jens en zijn vriendin Kelly genoten zichtbaar.

Spontaan applaus

Jens Debusschere arriveerde aan het gemeentehuis om half negen. Er weerklonk een spontaan applaus en de fanfare speelde het nationale volkslied. Jens begon destijds te voetballen bij VK Dadizele en werd dan wielrenner. "Ik denk dat ik blij mag zijn dat ik die stap zette", liet hij bij speaker van dienst Henri Bostyn uit Izegem horen. "Ik ben heel trots om een heel jaar die trui te mogen dragen."

"Jenske is van ons"

Ook Jens' vriendin Kelly, broers Maxime en Kevin en zijn ouders waren van de partij. Ook ploegmanager Marc Sergeant van Lotto-Belisol was er. "Het is Flandrienweer", liet burgemeester Ward Vergote (Visie) horen. "Jens is destijds met mijn zoon Thomas beginnen te koersen in het shirt van CT Menen. Ze reden samen hun eerste wedstrijd in Oudenaarde en gingen vaak samen trainen in de Ardennen."


Jens kreeg bloemen, het wapenschild en het embleem van de gemeente. De echtgenote van de burgemeester overhandigde die bloemen. Na het officiële gedeelte zorgde Jens Beerland voor de ambiance. Het bestuurslid van de supportersclub JDB-Fans lieten de meezinger 'Jenske is van ons, olé, ole' weerklinken.

Slecht weer

Er was voor iedereen gratis drank en een gesigneerde foto. "Ondanks het slecht weer is er toch een mooie opkomst", zei de burgemeester nog. De immer bescheiden Jens genoot. "Er staan hier mensen die ik allemaal ken", zei de Dadizelenaar. "In die kampioenentrui straal ik meer en meer vertrouwen uit en kom meer op voor mijn eigen kunnen."

Autokaravaan

De JDB-Fans gaan op 19 september met een autokaravaan naar het Kampioenschap van Vlaanderen in Koolskamp waar hun idool vorig jaar won. Er wordt een autobus voorzien op 14 oktober naar de Putte-Kapellen waar de allerlaatste koers van het seizoen plaatsvindt.