Bekaert en Manhout keren terug naar Groep a

Thomas Manhout en ex-schepen Rik Bekaert keren terug naar Groep a. "Dat doen we nu de negatieve krachten weg zijn", zegt Rik Bekaert. "Alles is uitgepraat."

In de loop van deze legislatuur verliet eerst Manhout en daarna Bekaert Groep a. Beiden zetelden daarna als onafhankelijk gemeenteraadslid. De terugkeer kwam in een stroomversnelling toen enkele maanden geleden vier gemeenteraadsleden van Groep a de partij STERK stichtten. "Thomas en ik waren ook bezig met een nieuwe partij. Maar dat zou het politiek landschap versnipperd hebben", zegt Bekaert. "Wij hebben ons intussen herbrond", vult Groep a-voorzitter Marc Vermont aan. "We werken aan een nieuw project en een nieuwe Groep a."


Manhout en Bekaert zijn van oordeel dat de gemeente meer moet inzetten op toerisme en evenementen. "Op een ludieke manier zullen we dat aankaarten door telkens 500 ijsjes uit te delen op de kermis van komend weekend in Dadizele en enkele weken later op de kermis van Moorslede, telkens op maandag rond 18.30 uur", aldus Manhout. (DBEW)