400 mensen in de bres voor voetbalploeg

OPTOCHT OM MISGELOPEN VERGUNNING NIEUWE ACCOMMODATIE VK DADIZELE

Alle actievoerders verzamelden in de middenstip van het kunstgrasveld.
Maxime Petit Alle actievoerders verzamelden in de middenstip van het kunstgrasveld.
VK Dadizele pakte gisteravond uit met een optocht van het stadion in de Oliekotstraat naar het centrum. Het initiatief kwam er nadat de bouwvergunning voor nieuwe kleedkamers, een tribune en kantine is ingetrokken, terwijl het schepencollege van Moorslede eerder nochtans een bouwvergunning afleverde. De bal ligt nu in het kamp van de deputatie. Er waren zo'n vierhonderd deelnemers.

De ambitieuze tweedeprovincialer VK Dadizele telt twaalf jeugdploegen en die waren talrijk vertegenwoordigd, aan het aantal vlaggen en sjaals in de blauw-witte clubkleuren te zien. Het zingen werd afgewisseld door een fluitconcert. De politie zorgde voor de begeleiding.

Ook burgemeester Ward Vergote wandelde
Maxime Petit Ook burgemeester Ward Vergote wandelde

Grote opkomst

Voorzitter Bart Allossery toonde zich heel tevreden.


"Het zijn er dubbel zoveel als ik had durven hopen", reageert hij op de talrijke aanwezigheid. "Die grote opkomst bewijst dat onze vraag wordt gedragen door heel de gemeente." Op de pui van de monumentale basiliek hield de voorzitter door een megafoon een korte toespraak en dankte iedereen. "De opkomst doet enorm deugd", liet Bart horen. "Het toont aan dat we niet alleen staan in de strijd om onze eis kracht bij te zetten. De Oliekotstraat is voor ons de enige optie voor een nieuwe accommodatie. Het is daarvoor 'nu of nooit'. Twee kleedkamers is veel te weinig."

De voorzitter spreekt zijn aanhang toe op de trappen van de basiliek.
Maxime Petit De voorzitter spreekt zijn aanhang toe op de trappen van de basiliek.

Noodzaak

Opmerkelijk is alvast dat alle politieke partijen uit Moorslede aan de optocht deelnamen. "Zelfs de buren van VK Dadizele zijn hier omdat ze verlangen dat er iets moois komt", geeft burgemeester Ward Vergote (Visie) aan. "Heel Dadizele wenst dat. De opkomst toont aan dat er een groot draagvlak voor de vraag is. We vragen de deputatie even het wettelijke opzij te schuiven en te beslissen op basis van de emotie en noodzaak."


De accommodatie bevindt zich in landbouwzone. Daarom kan er geen nieuwbouw komen. "Maar VK Dadizele is daar al jarenlang gevestigd en moet daar blijven. Het is historisch zo gegroeid", klinkt het nog bij de burgemeester.


Binnen precies een maand vindt er in Brugge een hoorzitting plaats en zijn zowel de gemeente als de club hierop uitgenodigd. Ondertussen werd gisteravond in het bedevaartsoord alvast druk gezet. Met 'Widder zin Daisel' is de boodschap richting Brugge alvast duidelijk.