Succesvolle theeblogster opent pop-up zaak in 'Station M'

Kelly Meeus in haar nieuwe theezaak in 'Station M'.
Foto Vanderveken Kelly Meeus in haar nieuwe theezaak in 'Station M'.
Kelly Meeus (37) van 'De Theeblog' heeft gisteren een pop-upspeciaalzaak geopend rond thee in het gebouw van het project 'Station M'.

Mede dankzij het project krijgt Kelly Meeus de kans om in het pand in Mol-Centrum haar eerste stappen te zetten als zelfstandig ondernemer. Met haar kennis en passie over thee ziet ze de toekomst rooskleurig tegemoet. "Ik probeer van mijn hobby mijn beroep te maken", aldus de gedreven jongedame.


Na een opleiding als theesommelier zette ze vorig jaar haar theeblog online. Handige tips, in combinatie met eigen recepten, maakten de blog meteen tot een succes, met ondertussen bijna 3.500 volgers op Facebook en Instagram.


"Ik had niet gedacht dat het zo hard zou gaan", vertelt Kelly. "Ik werkte voorheen als opvoedster in een gesloten instelling voor jongens in Mol. Toch bleef de microbe om een eigen zaak te starten kriebelen. Gezonde voeding en thee zijn al langer een passie, vandaar de keuze. Een samenwerking met Jeugdhuis Tydeeh, de bezielers achter 'Station M', leek me dan ook een mooie kans. Het project ondersteunt beginnende zelfstandigen op alle vlakken zonder dat de investeringen de pan uit rijzen."

Avontuur

Kelly verzorgt ondertussen workshops, bracht in samenwerking met het maandblad Goed Gevoel een theeboek uit en was al vijfmaal te gast op de regionale televisiezender. "Ik laat het allemaal op mij afkomen. Het is een heel nieuw avontuur. In mijn nieuwe pop-upwinkel verkoop ik alles wat met thee te maken heeft. Voorlopig blijf de zaak maanden geopend. Daarna zien we wel."


Meer info op www.detheeblog.be. (CVB)