Mol-in-Scène II is schot in de roos

MEER DAN 400 ACTEURS, ZANGERS EN DANSERS TE ZIEN IN 14 VOORSTELLINGEN

Dansers verzorgen het spektakel.
Vanderveken Dansers verzorgen het spektakel.
De eerste voorstellingen van Mol-in-Scène II zijn een groot succes geworden. De voorstellingen van dit weekend leverden niets anders dan positieve commentaren op. Van de veertien voorstellingen zijn er nu al zeven uitverkocht en vermoedelijk zullen ook de volgende voorstellingen wel snel volgeboekt zijn. Ook voor de wagenbouwers van de lichtstoetwagen die een hoofdrol speelt, was het een groot succes.

Kobe Caers en Bob Derboven lachen als we ze zondag enkele uren voor de volgende voorstelling van Mol-in-Scène spreken. De twee bouwden samen een wagen voor de Lichtstoet én een voor Mol-in-Scène. Opmerkelijk omdat ze normaal elk deelnemen aan een andere lichtstoet. Kobe is van Ginderbuiten. Bob van de Rozenberg. De lichtstoetwagen die een pronkstuk vormt in het decor draait dit weekend overuren. Vrijdag was er de première. Zaterdag liet hij zijn lichtjes schitteren in de Lichtstoet Ginderbuiten om dan op zondag opnieuw paraat te zijn voor de voorstelling. De stem van Kob verraadt duidelijk dat er niet overdreven veel uren slaap op zitten. "De premièrevoorstelling van vrijdag was een groot succes. Ik heb niets dan positieve commentaren gehoord", vertelt Kobe. "Ook de Lichtstoet was een topper, uiteraard. Er was in elk geval een pak volk. Maar vooral de commentaren op Mol-in-Scène doen deugd. Zeker omdat we nog veertien voorstellingen te gaan hebben (lacht)."

Acteurs aan de slag op één van de scenes.
Vanderveken Acteurs aan de slag op één van de scenes.

Verkoop loopt als trein

Als je alleen op de kaartenverkoop afging, was het massaspektakel al een succes. "In totaal waren er vrijdag al zeven voorstellingen volledig uitverkocht", zegt schepen van cultuur Hans Schoofs. "Voor de zeven andere zijn er nog wel kaarten, maar voor sommige zijn het ook daar de allerlaatste kaarten."


De reacties waren positief. "Een prachtig spektakel. Een dikke proficiat voor alle medewerkers. Ze hebben de twee staande ovaties meer dan verdiend", vertelt Gerda Elsemans.


Mol-in-Scène II is in tegenstelling tot de eerste editie een hedendaags spektakel met als rode draad het verhaal van de jongeren Jens en Lise en de Lichtstoet. Op maar liefst vijf verschillende locaties in het Centrum krijg je een deel van het verhaal te zien. Er doen meer dan 400 acteurs, zangers, dansers en figuranten en tientallen vrijwilligers mee. "Het is zeker voor herhaling vatbaar", vertelt Kobe Caers nog. "Maar niet voor elk jaar. Alleen in de Lichtstoet kruipt al veel tijd. Nu komt daar nog eens Mol-in-Scène II. Om de vier of vijf jaar zie ik dat wel zitten. Dan wordt het zeker geen sleur."


Meer info over de voorstellingen en de kaarten op www.getouw.be.