Meisje (16) zwaargewond bij steekpartij aan station in Mol, jonge vrouw van 19 opgepakt

Archieffoto van de stationsomgeving in het Kempense Mol.
Vanderveken Archieffoto van de stationsomgeving in het Kempense Mol.
Een meisje van 16 jaar is maandagavond zwaargewond geraakt bij een steekpartij aan het station in Mol. Haar 17-jarige vriendin werd ook gestoken met het mes, maar raakte slechts lichtgewond. Een 19-jarige vrouw is opgepakt als verdachte.

Pesterijen zouden aan de basis van de steekpartij liggen. “Op het Statieplein in Mol heeft zich rond 17.45 uur een ruzie voorgedaan tussen twee minderjarige en twee meerderjarige meisjes. Daarbij werd een aardappelmes bovengehaald en gestoken”, vertelt een politiewoordvoerder.

Het 17-jarige slachtoffer raakte volgens de politie lichtgewond. Haar vriendin van 16 jaar kreeg het mes behoorlijk diep in haar buik geplant en werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeert niet in levensgevaar. “Een 19-jarige vrouw werd gearresteerd als verdachte, een tweede verdachte wordt nog opgespoord”, vervolgt de politiewoordvoerder. 

“Het onderzoek loopt. Zowel de verdachte, slachtoffers als getuigen zullen verhoord worden, en ook de camerabeelden aan het station zullen we bekijken. Volgens de eerste informatie kenden daders en slachtoffers elkaar, en zijn er voordien al pesterijen en ruzie geweest die aan de basis lagen.”
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Cuypers

  "Een meisje van amper 19 jaar" …. dat is wel MEERDERJARIG !

 • Nancy FOURNEAU

  Onze jongeren hebben tegenwoordig alleen maar rechten. Plichten zijn er enkel voor ons.... ze moesten nog wat meer bepamperd worden.....

 • Willy Stessens

  Wat voor soort mensen lopen er in deze maatschappij rond? Wie doet in godsnaam zoiets? Opvoeding door ouders is blijkbaar niet meer van deze tijd.

 • Gaston FOUBERT

  De dienstplicht terug invoeren? Tegen dat ze die leeftijd hebben is het al veel te laat. Opvoeding krijg je thuis en daar loopt het meestal mis. Een opvoedkundige tik mag niet meer of ze grijpen naar de kindertelefoon. En ouders hebben geen tijd meer voor hun kinderen, wat extra zakgeld en trek uw plan manneke/meisje, als wij maar gerust zijn. Wij mochten tot 10 uur uitgaan, nu vertrekken ze pas op dat uur en komen op de morgen naar huis.

 • Katherine Baker

  De tijd dat iemand gepest wordt en zelfmoord pleegt, ligt duidelijk anders hier. De gepeste hier is iemand die weerwerk biedt, jammer genoeg niet op de juiste manier. Misschien een les aan diegene die zelf graag anderen pest: pas op, voor de weerbots ! Het kan je zuur opbreken dus stop ermee ! Leven en laten leven !