Kinderraad haalt zwerfvuil uit de straten

De kinderraad was goed uitgerust om zwerfvuil te ruimen.
Gemeente Mol De kinderraad was goed uitgerust om zwerfvuil te ruimen.

De leden van de kinderraad in Mol hebben de handen uit de mouwen gestoken om enkele straten in de gemeente properder te maken. De kinderen verzamelden om zwerfvuil te ruimen. 

“De leden van de kinderraad trokken er op uit om zwerfvuil op te ruimen in de Slagmolenstraat, Jachtstraat en Sint-Janstraat. Met deze actie willen zij aantonen dat jongeren – naast staken voor het milieu – ook best de handen uit de mouwen willen steken”, zegt schepen voor Jeugd Hans De Groof.

#trashtag

De kinderraad linkte de actie aan de internethype #trashtag-challenge waarbij mensen worden opgeroepen om vervuilde plekken op te ruimen. “Bij de trashtag-challenge gaan mensen op zoek naar een plek vol afval en rotzooi en kuisen ze de boel op. Daarna plaatsen zij voor-en-na’-foto’s online. Wereldwijd gaan zo tal van vrijwilligers de uitdaging aan om stranden, parken en wegen afvalvrij te maken”, aldus nog De Groof.

Leden van de kinderraad met het ingezamelde zwerfvuil.
Gemeente Mol Leden van de kinderraad met het ingezamelde zwerfvuil.
Leden van de kinderraad met het ingezamelde zwerfvuil.
Gemeente Mol Leden van de kinderraad met het ingezamelde zwerfvuil.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video