Kan CD&V vertrek van Rotthier opvangen?

Paul Rotthier zegt na deze legislatuur de politiek vaarwel.
Foto Peter Vanderveken Paul Rotthier zegt na deze legislatuur de politiek vaarwel.
In Mol waren de vorige gemeenteraadsverkiezingen een tweestrijd tussen CD&V en N-VA. Ze behaalden allebei 10 zetels. Volgend jaar wordt het afwachten hoe de christendemocraten het afscheid van burgemeester Paul Rotthier verteren.

CD&V moest bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen twee zetels inleveren, maar slaagde er in om met Paul Rotthier het burgemeesterschap te behouden. Ook in de volgende legislatuur wil CD&V de burgemeester leveren, maar dat moet dan wel gebeuren met Wim Caeyers in plaats van Rotthier. Die laatste zegt de politiek na deze legislatuur vaarwel. "Wim heeft de voorbije twee legislaturen een prachtparcours afgelegd als OCMW-voorzitter. Hij was nog een twintiger toen hij in 2006 voor het eerst die moeilijke opdracht kreeg toegewezen. Tegelijkertijd zetelde hij van in het begine in het schepencollege", vertelt CD&V-voorzitter Frederik Loy.

Open Vld wordt Open Vld+

Behalve CD&V maakt ook Open Vld al jaren deel uit van de meerderheid. Maar de liberalen zakten vorige keer wel terug tot 3 zetels. In 2000 waren dat nog 7 zetels. Om dat tij te doen keren, trekken ze volgend jaar met een nieuwe naam naar de kiezer: Open Vld+.


N-VA behaalde vorige keer de meeste stemmen, maar belandde toch in de oppositie. Volgende keer willen ze mee besturen. De partij rekent op André Verbeke als lijsttrekker. "De afgelopen jaren heeft onze partij veel werk verzet. De andere partijen zien ons niet meer als onervaren groentjes."


Meerderheidspartij sp.a en de andere oppositiepartijen maakten nog geen lijsttrekker bekend. (JVN)