100-jarige Frans beleeft feestelijke verjaardag

Frans maakte met een toeristisch treintje een rondrit door Mol.
Foto Maria De La Cruz Frans maakte met een toeristisch treintje een rondrit door Mol.
Frans Nuyts uit Mol is honderd jaar geworden en dat ging in zijn gemeente niet onopgemerkt voorbij. Het feestcomité van Ezaart en Ginderbroek stak een dag vol verrassingen in elkaar. Zo reed Frans op een treintje door Mol en hij kreeg een privé-optreden van de lokale fanfare.

Frans mocht op 29 september honderd kaarsjes uitblazen. Die dag kreeg hij al een verjaardagsfeestje in het woonzorgcentrum Ten Hove, waar hij al tweeënhalf jaar woont. Vorige week, op 4 oktober, vierde hij feest met de hele familie en zaterdag organiseerde het feestcomité van Ezaart en Ginderbroek nòg een feestje. Dat kwam eromdat Frans altijd op de grens van Ezaart en Ginderbroek gewoond heeft.


"'s middags zijn ze mij komen ophalen met het toeristisch treintje van de gemeente en zo zijn we in een stoet naar theaterzaal Ootello in Ezaart gereden. Het was een echte verrassing. Ik had het niet verwacht", zegt de honderdjarige. In de zaal kreeg Frans een optreden van de koninklijke fanfare en van dansgroep Zonnebloem. "Het was heel mooi. In de zaal is bovendien een fotoreportage over mij getoond met allemaal foto's van vroeger. Ik heb er echt van genoten", verzekert Frans.

Moppen

De eeuweling heeft acht kinderen, van wie er nog vijf leven, veertien kleinkinderen en veertien achterkleinkinderen. "Hij geniet enorm van onze aanwezigheid. Dagelijks gaan we bij hem op bezoek in het rusthuis. Mijn vader is op zijn hoge leeftijd nog heel goed bij de zaak. Enkel horen doet hij niet goed meer. Stappen kan hij niet meer sinds hij zijn dijbeen gebroken heeft", vertelt één van de dochters. "Maar ik kan wel nog goed moppen tappen", lacht Frans. (JOBG)