1.500 bezoekers zien paarden pronken aan Zilvermeer

De Dag van het Paard aan het Zilvermeer was aan de 18de editie toe.
Foto Peter Vanderveken De Dag van het Paard aan het Zilvermeer was aan de 18de editie toe.
Aan het Zilvermeer stond gisteren het paard weer centraal tijdens de achttiende editie van de Dag van het Paard, een evenement van Lions Club Mol-Geel. Ondanks het regenweer kwamen er zo'n 1.500 bezoekers opdagen.

Tijdens de Dag van het Paard staan er telkens allerlei activiteiten met paarden in de hoofdrol op het programma. De dag begon traditioneel met het drijven van schapen. Daarna voerden de aangespannen paarden van de stoeterij van Willy Naessens een achtspan-act op, was er acrobatie met Brabantse paarden, 'western riding' door de 'gypsy horses' en een menwedstrijd. "Het aantal bezoekers was verrassend goed", vertelt Danny Wagelmans, vice-voorzitter van Lions Club Mol Geel. "Tot een uur of twee, drie heeft het geregend, maar daarna is er toch wat volk afgekomen. Al bij al was het een goede editie, de mensen hebben zich goed geamuseerd."


De opbrengst van het evenement gaat naar vijf goede doelen: Min Mol, Min Geel, Min Balen, Min Olen, Houvast Meerhout en Ons Huis Mol - allen organisaties die zich inzetten voor kansarme mensen. (WDH)