N-VA plaatst verkeersspiegel op gevaarlijk kruispunt

Het bestuur van N-VA installeerde de spiegel zaterdag op het gevaarlijke kruispunt.
Foto YDS Het bestuur van N-VA installeerde de spiegel zaterdag op het gevaarlijke kruispunt.
Oppositiepartij N-VA heeft op eigen initiatief een verkeersspiegel geplaatst op de hoek van de Moerhofstraat en Dorpvaart op het erf van de familie Van Dam.

"Dit is een zeer gevaarlijk kruispunt", licht Marc Cossaer, voorzitter van N-VA Moerbeke, toe. "Onlangs is er bij een botsing nog een wagen in de voorgevel van een woning beland. Gelukkig enkel met materiële schade als gevolg, maar het had ook slechter kunnen aflopen als er fietsers in de buurt waren geweest. Omdat onze vraag voor een verkeersspiegel bij het gemeentebestuur zonder gehoor bleef, hebben we beslist om zelf een spiegel aan te kopen om de zichtbaarheid te verhogen. We willen het hier niet bij laten en willen nog meer gevaarlijke kruispunten op deze manier beveiligen, maar daarvoor hebben we de hulp nodig van de bevolking, want we mogen geen spiegels plaatsen op het publieke domein."


Schepen van Verkeer Pierre De Bock (Open VLD) zegt dat de gemeente de mogelijkheid van een spiegel heeft afgetoetst bij de lokale politie. "Zij raden het plaatsen van spiegels echter af omdat dit een vals gevoel van veiligheid creëert." (YDS)