Gemeente investeert in elektrische fietsen

OCMW-voorzitter Rudy Van Megroot (links) en burgemeester Robby De Caluwé (rechts) haalden de elektrische fietsen op Johans Fietsenshop in Wachtebeke.
RV OCMW-voorzitter Rudy Van Megroot (links) en burgemeester Robby De Caluwé (rechts) haalden de elektrische fietsen op Johans Fietsenshop in Wachtebeke.

De gemeente Moerbeke investeert opnieuw in duurzame mobiliteit. Na de aankoop van verschillende CNG-wagens, schafte de gemeente nu ook twee elektrische fietsen aan voor haar personeel. “Zo kunnen ook kleinere afstanden duurzaam afgelegd worden”, zegt burgemeester Robby De Caluwé (Open Vld).

Met deze aankoop zet Moerbeke opnieuw een stap richting een duurzamer wagenpark. Moerbeke is zich bewust van haar belangrijke voorbeeldfunctie naar haar inwoners, bedrijven en organisaties. De mobiliteit moet verduurzamen door het verminderen van het aantal voertuigkilometers en de verbetering van de milieukenmerken van de voertuigenvloot en de gebruikte brandstoffen.

“Eigenlijk is het heel simpel: energieverspilling, CO2-uitstoot, opwarming van de aarde, … zijn globale problemen, maar toch zijn we overtuigd dat het lokale niveau, met acties zoals deze, hier een belangrijke rol van betekenis kan spelen”, aldus burgemeester Robby De Caluwé.

“Als vele gemeenten, samen met ons, actie ondernemen, zal dit ook een hefboom zijn om invloed uit te oefenen op de hogere niveaus. De levering van deze fietsen betekent een nieuwe stap in de realisatie van de doelstellingen die onder andere vastliggen in het burgemeestersconvenant.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels