Ga naar de mobiele website
^ Top

"Zolang er geen bewijs is van zijn dood, blijf ik hopen"

STAALARBEIDER CHRISTIAN LAMSENS VANDAAG EXACT 3,5 JAAR VERMIST

De speurders doorzochten destijds grondig het huis van de vermiste Christian Lamsens.
JVK De speurders doorzochten destijds grondig het huis van de vermiste Christian Lamsens.
Christian Lamsens (54) verdween vandaag, exact 3,5 jaar geleden, op zeer mysterieuze wijze tijdens zijn nachtshift bij staalreus ArcelorMittal. Sindsdien gaf hij geen enkel teken van leven, tot grote frustratie van de politie en dochter Miranda. "Op ieder familiefeestje hopen we dat hij plots opduikt. Het is elke keer zo pijnlijk als dat niet het geval is", zegt ze. "Maar de hoop ben ik nog niet verloren."

Lamsens verdween op 20 oktober 2013 's nachts tijdens zijn nachtshift op de terreinen van ArcelorMittal in Gent. Rond 2.30 uur eiste hij dat hij er even tussenuit moest. De man belde nog kort met zijn Portugese vriendin, maar dat belsignaal werd abrupt afgebroken. Zijn collega's en de Cel Vermiste Personen zochten nadien nog verschillende keren de hele site van de staalreus af, maar dat leverde telkens niks op. Nadien keerden de Cel Vermiste Personen en de Civiele Bescherming nog het huis en de tuin van de Moerbekenaar binnenstebuiten en werd er in en langs het kanaal gezocht. Wederom zonder resultaat.


Zijn verdwijning blijft voorlopig nog een erg groot mysterie. Maar nieuwe zoekacties staan niet meer gepland.

Dochter Miranda.
Kos Dochter Miranda.

Zelfs kolen onderzocht

"Het is heel frustrerend", zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. "Maar we hebben er echt alles aan gedaan om hem te vinden. Je kan het zo gek niet bedenken." Zo onderzocht het labo zelfs de kolen die uit de hoogoven kwamen. Maar DNA-resten van Christian Lamsens zijn er niet gevonden. "Het heeft helaas niet mogen zijn."

Christian Lamsens.
kos Christian Lamsens.

Wildste verhalen

Dochter Miranda probeert sinds de verdwijning van haar vader de draad weer op te nemen, al is het erg moeilijk.


"Het knaagt enorm. Het is zo frustrerend dat hij nog altijd niet is gevonden en we nog altijd niet weten wat er aan de hand is. Je zit met zo veel vragen. Waarom? Hoe? Waar? Zo iets wens je niemand toe."


Toen hij nog maar pas verdwenen was, circuleerden de wildste verhalen. Het gerucht deed de ronde dat Lamsens naar Portugal was getrokken om er met zijn toenmalige vriendin een nieuw leven op te starten.


"Dat lijkt me weinig waarschijnlijk. Ik zie het niet in hem dat hij zo maar alles hier zou achterlaten om naar Portugal te trekken. Ik heb ondertussen al drie jaar niks meer gehoord van zijn Portugese vriendin."


Hoe meer tijd verstrijkt, hoe onwaarschijnlijker het lijkt dat Christian Lamsens plots weer opduikt. "Maar toch geef ik de moed niet op, tegen misschien wel beter weten in. "Maar zolang er geen bewijs is van zijn overlijden, blijf ik hopen en ga ik ervan uit dat hij plots weer verschijnt. Op ieder familiefeest hoop ik dat hij plots binnen wandelt. Het is dan telkens wel erg pijnlijk als het alweer niet zo is. Ondertussen hou ik een herinneringendoos bij voor mijn vader. Daarin zitten heel wat foto's, maar ook alle krantenartikels die over hem verschenen zijn. Ik hou dat voor hem bij. Dan kan hij alles bekijken als hij ooit nog terugkomt."Meld een bug