Moeder en twee kinderen in levensgevaar door CO-intoxicatie na brand in woning

De hulpdiensten zijn donderdagochtend omstreeks 4.30 uur opgeroepen voor een brand in een rijwoning in de Commandant Weynsstraat in Hoboken. Een buurman had daarvoor al de moeder, vader en twee kinderen uit de woning gehaald. Vooral de moeder en twee kinderen waren zwaar bevangen door de rook en verkeren volgens de hulpdiensten in levensgevaar.

Het waren buren van de getroffen woning die omstreeks 4.30 uur wakker werden door een prikkelende rook. Ze kregen al snel in de gaten dat de rook van de buren kwam. “Hij is dan naar buiten gelopen en heeft aangeklopt, maar er kwam geen reactie”, vertelt Wouter Bruyns van de politie Antwerpen. “De man heeft dan een ruitje ingeklopt en kon zo de woning betreden. Hij heeft dan de moeder, de twee kinderen en de vader mee naar buiten gebracht. Vooral de moeder en twee kinderen zijn er ernstig aan toe.”

De moeder is 32 jaar oud en de kinderen zijn negen en tien jaar oud. Zij moeten kunstmatig beademd worden. De vader van 33 is er iets minder erg aan toe. Ook de buurman werd overgebracht naar het ziekenhuis omdat ook hij te veel rook had ingeademd.

Aan de oorzaak van de brand die vermoedelijk is ontstaan is in de keuken, ligt mogelijk een kortsluiting. Dat wordt verder onderzocht door het labo. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar de woning is wel tijdelijk onbewoonbaar.

De woning is tijdelijk onbewoonbaar.
Marc De Roeck De woning is tijdelijk onbewoonbaar.
Vijf MUG-teams kwamen ook ter plaatse.
Marc De Roeck Vijf MUG-teams kwamen ook ter plaatse.
Het huis is onbewoonbaar.
Marc De Roeck Het huis is onbewoonbaar.
Aan de buitenkant is niet veel te zien, maar de schade is aanzienlijk.
Marc De Roeck Aan de buitenkant is niet veel te zien, maar de schade is aanzienlijk.
Heel wat ziekenwagens kwamen ter plaatse voor de eerste zorgen.
Marc De Roeck Heel wat ziekenwagens kwamen ter plaatse voor de eerste zorgen.
De brandweer had het vuur op zich snel onder controle.
Marc De Roeck De brandweer had het vuur op zich snel onder controle.
Marc De Roeck2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Said Sabaouni

    Het is heel schoon van buurman hij heeft zijn buurman, buurvrouw, 2 buur kinderen geredt. Als ik ergens gebeurd is ik gaat ook dezelfde doen.

  • Jan Marens

    Dat is nu eens een onvervalste held!