West-Vlaming bestolen van camper tijdens tripje in Frankrijk met dochter en kleindochter (5): “Alles kwijt, zelfs onze papieren”

De camper van Johan Verweirder uit Westende werd gestolen in het Franse Biscarrosse.
Johan Verweirder De camper van Johan Verweirder uit Westende werd gestolen in het Franse Biscarrosse.
Dieven hebben woensdag in Frankrijk de camper van Westendenaar Johan Verweirder (63) gestolen. Hij was er op vakantie met zijn dochter (35) en kleindochter (5) in de regio van Bordeaux. “We zijn alles kwijt. Zelfs onze identiteitspapieren. Het enige wat ik nog heb is mijn gsm. Gelukkig maar, dat ik tenminste het thuisfront kan verwittigen”, zegt een aangeslagen Johan. 

Vader, dochter en kleindochter vertrokken afgelopen vrijdag op vakantie en zouden komende vrijdag terugkeren. Maar hun tripje liep woensdagochtend op een onaangename manier ten einde. De camper van Johan werd rond 10.30 uur gestolen in de gemeente Biscarrosse aan de Atlantische kust, zo’n 75 kilometer verwijderd van Bordeaux. “Mijn kleindochter was paard aan het rijden in een manege. Toen we rond 11 uur zouden vertrekken, bleek onze camper van de parking verdwenen. We hebben werkelijk niets meer”, aldus Johan. Naast alle identiteitsdocumenten, kledij, voedsel en kampeergerief zijn ze ook drie fietsen, een laptop, een iPad en iPhone kwijt. 

Johan Verweirder uit Westende.
Facebook Johan Verweirder uit Westende.

De gestolen camper met nummerplaat 1 NLD 532 heeft het chassis van een Renault Master en een cabine van het Italiaanse merk Rimor Koala. De prijs van zo’n model is zo’n 50.000 euro. “Onze camper was nochtans op slot. Ook de politie begrijpt niet hoe de dieven zo makkelijk konden wegrijden”, gaat Johan verder. De man is vrij aangeslagen. “Het is absoluut niet prettig om zoiets mee te maken. Gelukkig beseft mijn kleindochter nog niet goed wat er is gebeurd en valt het voor haar dus goed mee”, aldus Johan Verweirder. Intussen heeft zijn verzekeringsmaatschappij het nodige gedaan om hen thuis te krijgen. De nacht brachten ze door op hotel. “Maar veel slapen zat er niet in.”

Repatriëring

Afgelopen morgen om 7.15 uur bracht een taxi hen naar het station in Bordeaux om de TGV richting Rijsel te nemen. Daar wachtte een taxi hen op om hen naar huis te brengen. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc De Bruyn

  Onze camper verkocht, daar mijn vrouw er gewoon niet meer dierf in slapen. 4 keer ingebroken, 2 X Frankrijk, 2 X Portugal. 1 keer in Frankrijk met inblazen van gas. inbraak gebeurde dus toen we zelf en de kids in de camper lagen te slapen. Enig truucje, een grote hondenvoeder of drinkbak voor uw deur zetten, of een Grote hond bijhebben

 • Jan Verstrepen

  Stelen is een nieuw beroep, een knelpuntberoep nergens is een mens nog veilig, dieven worden niet gestraft en met de opendeur politiek van de EU is het schering en inslag.

 • daniel van de vondel

  Ook al is het maar eventjes mijn motorhome is telkens beveiligd met een extra slot op het stuur een spanriem tussen de voorportieren opbouwsloten op de bewonersdeur en alle blinden toe. Kwestie van het zo moeilijk mogelijk te maken.

 • vangeel guido

  Alles pikken ze we zijn nergens meer veilig.Ze komen werken niet graag maar pikken wat niet van hun is dat kunnen ze wel.