Vaartdijk-Zuid vier weken afgesloten door wegenwerken

In de Vaartdijk-Zuid in Middelkerke wordt de komende vier weken een nieuwe asfaltlaag aangebracht. De straat is afgesloten.
Bart Boterman In de Vaartdijk-Zuid in Middelkerke wordt de komende vier weken een nieuwe asfaltlaag aangebracht. De straat is afgesloten.
De Vaartdijk-Zuid tussen Middelkerke en Leffinge is sinds maandagmorgen afgesloten door wegenwerken. Er worden twee nieuwe lagen asfalt aangebracht en dat zou vier weken in beslag nemen. De omleiding verloopt via de E40 tussen afritten Middelkerke en Gistel.

De werken zijn in opdracht van gewestwegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer. “Eerst wordt de huidige asfaltlaag tiental centimeter afgefreesd. Aan de landkant wordt de rijweg zelfs tot anderhalve meter diepte opengebroken tot op de fundering. Die is namelijk niet stevig genoeg met verzakkingen tot gevolg. Een extra fundering moet dit in de toekomst vermijden”, zegt Dirk Vanhuysse van Agentschap Wegen en Verkeer.

De Vaartdijk-Zuid is tussen het centrum van Leffinge en de brug naar Middelkerke in Slijpe volledig afgesloten. “De omleiding verloopt in beide richtingen over de E40 tussen Gistel en Middelkerke. De einddatum van de werken is voorzien op vrijdag 8 maart 2019, maar kan wegens weersomstandigheden opschuiven”, besluit Dirk Vanhuysse.

De Vaartdijk-Zuid in Middelkerke langs het kanaal Plassendale-Nieuwpoort is sinds maandagmorgen afgesloten door wegenwerken.
Bart Boterman De Vaartdijk-Zuid in Middelkerke langs het kanaal Plassendale-Nieuwpoort is sinds maandagmorgen afgesloten door wegenwerken.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.