Middelkerke zoekt acht deskundigen voor commissie ruimtelijke ordening

-
Paul Bruneel -
Het gemeentebestuur gaat over tot de benoeming van een nieuwe gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening of ‘gecoro’. De commissie bestaat uit dertien leden, zowel vertegenwoordigers als deskundigen. 

De adviescommissie wordt op gemeentelijk niveau belast met allerlei opdrachten in het lokaal ruimtelijk beleid. De commissie speelt onder meer een rol in de opmaak van ruimtelijke uitvoeringsplannen. De gecoro geeft advies aan de gemeenteraad over de ontwerpen van gemeentelijke stedenbouwkundige verordeningen of over vraagstukken van ruimtelijke ordening in de gemeente. De commissie kan dat op eigen initiatief doen. 

Het gemeentebestuur is op zoek naar personen die zich als deskundige geroepen voelen om deel uit te maken van de gecoro. De kandidaturen, die een motivering over deskundigheid en vertrouwdheid met de ruimtelijke ordening moeten bevatten, moeten uiterlijk tegen 5 april binnen zijn. De gemeenteraad zal een gemotiveerde keuze maken uit de kandidaten. De commissie zal bestaan uit vijf vertegenwoordigers van de voornaamste maatschappelijke geledingen en acht deskundigen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.