Laptops, gsm en portefeuille van man wiens camper gestolen werd, teruggevonden in vuilnisbak

Toch nog lichtpuntje voor Johan (63) na rampreis in Frankrijk

De camper van Johan Verweirder uit Westende werd gestolen in het Franse Biscarrosse.
Johan Verweirder De camper van Johan Verweirder uit Westende werd gestolen in het Franse Biscarrosse.
Johan Verweirder (63) uit Westende had in de krokusvakantie een rotreis in het zuiden van Frankrijk. Zijn camper werd gestolen terwijl hij met zijn dochter en kleindochter op reis was. Maar nu schijnt er toch een licht in de duisternis. “De laptops, mijn smartphone, gps en portefeuille werden teruggevonden in een vuilnisbak, zo’n 125 kilometer noordwaarts van onze verblijfplaats.”

De Westendenaar was vorige woensdag samen met zijn dochter (35) en kleindochter (5) in een manege in Biscarrosse aan de Atlantische kust, in de buurt van Bordeaux. Toen ze rond de middag wilden vertrekken, bleek hun camper met al hun spullen verdwenen. Voor Johan, zijn dochter en kleindochter draaide de reis uit op een regelrechte ramp. Na een nachtje noodgedwongen op hotel te slapen raakten ze de dag erop thuis met de taxi en TGV. 

89.000 keer gedeeld

Johan plaatste een opsporingsbericht op Facebook in de hoop dat iemand de camper zou vinden. “Het bericht is inmiddels 89.000 keer gedeeld, zowel in ons land als in Frankrijk. Ik sta versteld van dat aantal”, aldus Johan. 

Gisteren kreeg hij telefoon van de Franse lokale politie. “Een deel van onze spullen is teruggevonden, zo’n 125 kilometer noordwaarts van onze verblijfsplaats bij Bordeaux. Een vrouw zag de laptops, smartphone, gps en mijn portefeuille in een vuilnisbak liggen. Ze verwittigde een bevriende politieman op rust. Die vond het verdacht en nam de spullen mee naar het politiekantoor. De dieven gingen er wellicht van uit dat de elektronica traceerbaar is”, getuigt Johan. 

Geen spoor van camper

De politie vertelde dat Johan om zijn bezittingen mocht komen.“Maar dat zie ik niet zitten. Ik probeer de spullen te laten opsturen met een postorderbedrijf, gaat de man verder. 

Van de camper is vooralsnog geen spoor. “Ik heb heel wat berichten gekregen van mensen die dachten dat ze mijn camper hebben gezien, maar het bleek telkens een andere. Sommigen stuurden een foto’s van enkele gedumpte fietsen, maar het waren niet die van ons. Hoe dan ook ben ik iedereen die mee helpt zoeken enorm dankbaar maar ik denk niet dat we hem nog terugvinden”, besluit Johan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.