Kerstboomverbranding afgelast? Dan maar ‘special effects’ met rookmachine

Geen kerstboomverbranding? plaats dan gewoon een rookmachine.
Benny Proot Geen kerstboomverbranding? plaats dan gewoon een rookmachine.
In Middelkerke zijn ze creatief omgegaan met de afgelaste kerstboomverbranding. “We gooiden wat kerstbomen op een hoop en plaatsten er lichten en een rookmachine tussen.”

Eerst dit: het event Winterknetters op de Markt van Middelkerke was zeker geslaagd. Door het slechte weer mochten geen kerstbomen in de fik gestoken worden, maar toch kwamen zo’n duizend mensen samen voor een glaasje en hapje. “Winterknetters is veel meer dan louter een kerstboomverbranding”, zegt Bram Opstaele van de evenementendienst. “Voor de kinderen waren er animatie en workshops, maar vooral de vuurshow sprong in het oog, onder meer met vuurspuwers. Omdat het toch spijtig was dat er geen kerstboomverbranding was, zochten we naar een creatieve oplossing. We gooiden wat kerstbomen op een hoopje en plaatsten er lichten en een rookmachine tussen. Zo krijg je toch een beetje het effect van een open vuur.” 

Voor de bezoekers was het hoe dan ook een leuk samenzijn. “Dit is een marktplein, het hart van de gemeente. Hier moet iets te beleven zijn”, vertellen Dany en Greta Creve, Hubert Lauwers, Marie-Christine Remaut, Zarah Bonnars en Michel Amssoms. “We wonen op de Markt, dus dit event is lekker dichtbij.” Ook mooi: de vier verenigingen die hapjes en drankjes verkochten – Krokodille en Sluze Kermesse, Star en de Ouderraad van gemeenteschool Zandloper – mogen de opbrengst behouden voor hun werking en projecten. 

Middelkerke denkt er niet over na om de kerstboomverbranding af te schaffen. Burgemeester Jean-Marie Dedecker vond het al spijtig dat hij de afgelasting moest meedelen. “Dat ze de kerstboomverbranding in Oostende zullen afschaffen? Wel, ze mogen hun kerstbomen naar Middelkerke brengen”, lacht de burgemeester.

Geen kerstboomverbranding? plaats dan gewoon een rookmachine.
Benny Proot Geen kerstboomverbranding? plaats dan gewoon een rookmachine.
Dany en Greta Creve, Hubert Lauwers, Marie-Christine Remaut, Zarah Bonnars en Michel Amssoms genoten van een drankje tijdens Winterknetters.
Benny Proot Dany en Greta Creve, Hubert Lauwers, Marie-Christine Remaut, Zarah Bonnars en Michel Amssoms genoten van een drankje tijdens Winterknetters.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.