Jean-Marie Dedecker neemt CD&V mee ondanks absolute meerderheid, ook neef Tom wordt schepen

Jean-Marie Dedecker (LDD, Lijst Dedecker) wint in Middelkerke en viert met zijn vrouw.
Bart Boterman Jean-Marie Dedecker (LDD, Lijst Dedecker) wint in Middelkerke en viert met zijn vrouw.
In Middelkerke is de coalitie beklonken. Jean-Marie Dedecker (LDD) haalt ondanks een absolute meerderheid CD&V aan boord. Dirk Gilliaert (CD&V) wordt schepen van Welzijn en voorzitter Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst (de vernieuwde functie van OCMW-voorzitter, red.).

"Dirk Gilliaert bekleedde die functies al in de vorige legislatuur en zorgt dus voor enige continuïteit en ervaring te midden de omwenteling. Al nemen we de partij ook aan boord uit zekerheid, want alleen besturen met een krappe meerderheid is een groot risico. Ik maakte al het een en het ander mee in mijn carrière", is Dedecker openhartig. Vijf van de zes postjes in het schepencollege gaan uiteraard naar LDD.

Zekerheden zijn Henk Dierendonck en Tom Dedecker, een neef van Jean-Marie. Nochtans voorziet het Gemeentedecreet dat bepaalde familieleden niet samen in het college van burgemeester en schepenen kunnen zetelen. "Bloedverwanten tot en met de tweede graad, aanverwanten in de eerste graad of echtgenoten kunnen geen deel uitmaken van het college van burgemeester en schepenen." Een neef is echter familie in de vierde graad, waardoor er juridisch geen probleem is.

Voor de twee resterende zitjes zijn er nog meerdere kandidaten en valt nog een beslissing. Voorts krijgt Francine Ampe-Duron (CD&V) het postje Directeur Toerisme en zullen enkele CD&V'ers functies krijgen in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst. "Onze uitslag was teleurstellend wegens tegenzittende perceptie als coalitiepartner van Open Vld en de uitlating van onze voormalige schepen Pylyser-Dewulf. Toch zijn we opgelucht dat we ons sociaal beleid verder kunnen uitvoeren. Dat is heel belangrijk voor Middelkerke", reageert Dirk Gilliaert. 
43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dehaes jean

  had ik ook gedaan.azaire.maar ja ze hebben nog niets geleerd PH

 • Leon Mertens

  Opletten met die man is al dikwijls van mening veranderd !

 • Denis Stock

  Met CD&V in zee gaan gaat hij moeten bekopen.

 • werner Van der Kelen

  Proficiat JM, met je visionaire ideeën staat Middelkerke er prachtig voor, en pak de corruptie maar zeer hard aan

 • azaire vanhoutte

  ik had toch voor het Vlaams belang gekozen om al die nieuwe Belgen een beetje weg te houden kijk maar wat in Leuven gebeurt.