Inbraak op klaarlichte dag: ketting weduwe gestolen

Inbrekers hebben dinsdag op klaarlichte dag ingebroken in de woning van Eliane Willem (77) in de Henri Jasparlaan in Westende.

Ze maakten een enorme rommel in het huis en stalen heel wat gouden kettingen, armbanden en een schouwgarnituur met twee kandelaars.


"Eén van de gestolen gouden kettingen heb ik nog gekregen van mijn echtgenoot Guido, die in 1986 stierf. Hij gaf me de ketting in het jaar '62, toen we zelfs nog niet getrouwd waren. Het doet me pijn om te zien dat dierbaarste aandenken aan Guido verdwenen is", vertelt Eliane. Guido Kemel stierf op 46-jarige leeftijd tijdens een hartoperatie. Het echtpaar was toen 23 jaar gehuwd. Ook namen de dieven een schouwgarnituur met een klok en twee kandelaars, met goud bewerkt, mee. "Die had ik nog samen met Guido gekocht, toen voor honderdduizend frank", aldus Eliane. De vrouw stelde de inbraak dinsdag rond 14 uur vast. Ze was rond 10 uur vertrokken.


"Ik zag bij het binnenkomen al dat de deur van de garage naar de woonkamer geforceerd was. Er bleek ook van alles het rond gegooid. Enkele nepjuwelen lieten ze liggen, dus ze wisten goed wat ze naar op zoek waren. De dieven zouden wellicht ook langer blijven, want er lag een zak in de zetel die ze hadden beginnen vullen met enkele stukken ivoor. Allicht zijn ze opgeschrikt door iemand die op de bel duwde, gezien er een vriendin zou langskomen om oud brood voor haar dieren", aldus Eliane.


De politie hield een sporenonderzoek bij de vrouw thuis en is een onderzoek gestart. Het slachtoffer hoopt dat iemand over camerabeelden beschikt of getuige was van de inbraak. "Ik vraag dan ook om getuigenissen te melden bij de politie", besluit de Eliane. (BBO)