Grootschalige zoekactie naar 19-jarige die ruzie kreeg met vriendin

Dinsdagavond en - nacht hielden de hulpdiensten op zee en op het strand van Middelkerke een grootschalige zoekactie naar een 19-jarige jongedame. Uiteindelijk dook ze uren later terug op.


Het meisje uit Duitsland verbleef met een vriendin op een camping in Westende en had rond 22.30 uur ruzie gekregen op het strand in Middelkerke. Ze wandelden elk een andere richting uit en vonden elkaar vervolgens niet meer terug. Na een uur belde het andere meisje de hulpdiensten.


"Omdat het 19-jarige meisje naar de waterlijn was gewandeld, werd de procedure drenkeling ingezet", zegt commissaris Frank Vandenabeele van PZ Middelkerke. Het MRCC riep de reddingshelikopter, de brandweer, de politie en verschillende reddingsschepen ter plaatse voor een grootschalige zoektocht op zee en aan het strand. "Rond 2.40 uur leverde werd de zoekactie gestaakt. We zouden woensdag verder zoeken. Maar kort na het opheffen van de CP-OPS, het commando op de zeedijk in Middelkerke, slaagde het andere meisje erin contact te leggen met het vermiste meisje. Toen wisten we dat ze nog in leven was", besluit Vandenabeele. (BBO)