Geert Vanhuysse (Open Vld) stapt uit kiesstrijd

Geert Vanhuysse.
Foto Timmy Van Assche Geert Vanhuysse.
Middelkerks Open Vld-kandidaat Geert Vanhuysse trekt zich terug uit de kiesstrijd. "Het is duidelijk dat er mensen worden gebruikt om stemmen binnen te halen."

Vanhuysse, bekend van tattooshop Tattoo Ink en medeorganisator van de populaire Tattoo Convention, deelde zijn beslissing mee op sociale media. Zijn naam staat zondag toch op de stembiljetten, want voor een administratieve terugtrekking is het te laat. "Ik ben blij dat ik uit dit politieke circus ben gestapt. Jammer, want ik was bereid te vechten voor onze gemeente, maar mijn eigen mening werd niet gehoord. Ik geloof in een beter Middelkerke. Zoals het er nu aan toegaat, vind ik er geen vooruitgang in terug: gekibbel, geruzie, er worden mensen gekwetst. Stem op wie jullie willen. Op elke lijst staan goeie mensen, maar ze moeten kunnen samenwerken."


De druppel voor Vanhuysse was het vertrekken van burgemeester Janna Rommel-Opstaele (Open Vld) en alle liberale sympathisanten op het politiek debat van vrijdag. Rommel-Opstaele haalde het vermeende voorakkoord tussen Lijst Dedeceker en CD&V aan, en meende dat deelnemen aan een publiek debat zinloos was als de coalitie al gevormd is. "Ik ga niet akkoord met wat er vrijdag werd beslist", vervolgt Vanhuysse. "Ik heb heel veel respect voor de burgemeester en verscheidene mensen van Open Vld. Maar ik werd door de aanwezigen mee uitgescholden voor lafaard en stak daarop mijn middelvinger op. Ik heb ook mijn trots en mijn waardigheid. Als je dan wordt aangevallen, krijg je evenwel geen enkele steun van je team. Het is me dan ook duidelijk dat er mensen worden gebruikt om stemmen binnen te halen."


Geert Vanhuysse wil zich ook focussen op zijn gezin.


(BPM/TVA)