Eerste huwelijk burgemeester Dedecker is dat van vriend, partijgenoot en raadslid

Jean-Marie Dedecker mocht als burgemeester zijn eerste huwelijk voltrekken.
Benny Proot Jean-Marie Dedecker mocht als burgemeester zijn eerste huwelijk voltrekken.
Zijn eerste huwelijk als burgemeester was voor Jean-Marie Dedecker meteen speciaal.

Het eerste huwelijk van Dedecker was, na de installatiezitting, ook zijn eerste publieke handeling als nieuwe burgervader. Met Hans Vanheste (57) en Petra Vanden Broucke (45) zaten meteen ook twee bekende gezichten voor hem. Vanheste mocht eerder al zijn eed afleggen namens Lijst Dedecker in de gemeenteraad. “Toch is mijn eedaflegging tegenover Petra belangrijker”, lacht Hans. “Ik had helemaal niet verwacht om verkozen te geraken. Ik stond op de elfde plaats op de lijst en we dachten zo’n tien zetels te bemachtigen. Het zijn er veertien geworden en ik ben er bij. Dat ik raadslid ben én nu trouw, is een droom.” 

Vanheste kent Dedecker goed. “We zijn al twee jaar bevriend en raakten met elkaar aan de praat in mijn restaurant The Lord. Aanvankelijk dachten Petra en ik te huwen in november, maar het is januari geworden. Ja, we hebben onze ceremonie met opzet verzet. We wilden per se door Jean-Marie gehuwd worden.” Het koppel is al negentien jaar samen. Petra werkt bij Hans in het restaurant. “Ik denk dat ik nerveuzer was dan het koppel”, lacht Dedecker. “Daarom dat ik geen al te lange speech heb gehouden, want ik ben dit nog niet gewoon.” Dedecker bedankte Vanheste ook voor zijn inzet voor de partij. 

Hans Vanheste en Petra Vanden Broucke gaven elkaar het jawoord.
Benny Proot Hans Vanheste en Petra Vanden Broucke gaven elkaar het jawoord.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.