Drie verdachten van campingmoord blijven in cel

De feiten vonden plaats op camping Marva 3 in Middelkerke.
Henk Deleu De feiten vonden plaats op camping Marva 3 in Middelkerke.
De drie verdachten van de campingmoord in Middelkerke blijven twee maanden langer in de cel. Dat heeft de raadkamer in Brugge beslist. 

De gruwelijke moord op camping Marva 3 dateert intussen al van meer dan een jaar geleden. In de nacht van 6 op 7 december 2017 ontdekte de politie bij een toevallige controle het levenloze lichaam van Oostendenaar Mihaël P. (36) in de koffer van een wagen. De man had zware verwondingen in de hals en ook zijn geslachtsdelen waren in brand gestoken. De feiten vonden plaats in een caravan op camping Marva 3, even verderop. Huurder Alain D. (43) en Julien B. (28) brachten het slachtoffer om. Ze ranselden hem eerst af omdat hij hen bestolen had. Ze waren daarna naar eigen zeggen bang dat hij aangifte zou doen bij de politie. De derde verdachte, Romuald V. (30) hoorde alles gebeuren in een naburige kamer, maar zou niet hebben deelgenomen aan de moord zelf. Ook hij zit nog in de cel. Julien B. blijft immers beweren dat ook Romuald V. klappen uitdeelde. Het was ook Romuald V. die een koppel uit Namen opbelde om het lijk te helpen verbergen. Die man en vrouw kwamen vorig jaar al voorwaardelijk vrij.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.