Burgemeester stapt op tijdens debat: "Voorakkoord tussen CD&V", Jean-Marie Dedecker ontkent

Janna Rommel-Opstaele (Open Vld) en Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker).
PVBN, Joost De Bock Janna Rommel-Opstaele (Open Vld) en Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker).
Burgemeester van Middelkerke Janna Rommel-Opstaele (Open Vld) is gisteravond niet in debat gegaan met de andere lijsttrekkers. "Er is toch al een voorakkoord tussen CD&V en Lijst Dedecker."

Het had een boeiend debat moeten worden in zaal De Branding. Lijsttrekkers van Open Vld, CD&V, Lijst Dedecker, Groen, Project M en N-VA zouden er discussiëren over de toekomst van de kustgemeente. Maar nog voor het debat van start ging, nam burgemeester Janna Rommel-Opstaele (Open Vld) het woord. "We hebben weet van een voorakkoord tussen CD&V en Lijst Dedecker. Ik vind het niet nodig om in debat te treden, als de politieke kaarten blijkbaar toch al geschud zijn", klonk het, waarop de burgemeester en tientallen Open Vld-sympathisanten de zaal verlieten.

Jean-Marie Dedecker ontkende formeel dat er een akkoord is met CD&V. Wel bevestigde Dedecker - nogmaals - dat hij liefst een coalitie zou vormen tégen Open Vld.

Ook bij CD&V, dat nu een coalitie vormt met Open Vld van Rommel-Opstaele, wordt het voorakkoord ontkend. Pikant detail: het is huidig CD&V-schepen Liliane Pylyser-Dewulf die het vermeende voorakkoord wereldkundig maakte, ook al waren er voorheen al geruchten over een CD&V-Dedecker-alliantie. Pylyser-Dewulf komt nu niet meer op bij CD&V en leeft in onmin met de lokale partijtop. Bovendien zou burgemeester Rommel-Opstaele niet gediend zijn met het feit dat de vereniging die zaal De Branding voor het debat afhuurde, een of meerdere kandidaten bij Lijst Dedecker telt.

Zo bereikt de politieke sfeer in Middelkerke een nieuw dieptepunt, nadat het al woelige tijden waren na onder andere het casinodossier. Jan Lacombe (Vlaams Belang) was op reis en eveneens afwezig op het debat.
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dominique Wullaert

  In den oorlog moet je terugvechten niet weglopen

 • Frank Vos

  hartelijk proficiat J.M van een vroegere judo vriend Frans Vanoverschelde

 • Frank Vos

  proficiat J.M van een vroegere judo vriend Frans Vanoverschelde

 • erik jagers

  Zou me niet verbazen, Dedecker is even onbetrouwbaar als CD&V. Goed gek om aan één van beiden je stem te verkwisten.

 • francois demunter

  Nogmaals het bewijs welke stem we uitbrengen, Politici beslissen zelf wie aan de macht komt en houden totaal geen rekening met de stem van de bevolking. Boerenbedrog en 1 bende grote leugenaars